Comencen les rutes de descoberta del món cooperatiu per a estudiants, en col·laboració amb l’Esguard

9 de març de 2018

Coòpolis i la cooperativa de serveis d’educació en el lleure L’Esguard  hem inciat una línia de col·laboració adreçada a apropar els estudiants de secundària i batxillerat al món cooperatiu mitjançant rutes de descoberta dels barris. Els primers itineraris els hem fet pel barri de Sants, amb alumnes de segon de la ESO i primer de Batxillerat de l’IES Emperador Carles.

La sessió va començar al Parc de l’Espanya Industrial on vam donar a conèixer el passat industrial del barri, i la connexió entre l’aparició del moviment obrer i el desenvolupament del cooperativisme al territori. Al llarg de l’itinerari vam recórrer i visitar alguns edificis emblemàtics, com L’Empar de l’Obrer, actual seu de les federacions de cooperatives catalanes, o La Lleialtat Santsenca on l’Agus Giralt va fer una visita comentada per l’edifici.

A més de conèixer el llegat històric, de cara a establir una connexió entre el passat i el present del moviment al barri, vam visitar diverses experiències que duen a terme la seva activitat econòmica i social actualment: les cooperatives de treball LaCol i La Ciutat Invisible , d’habitatge La Borda , i de consum L’Economat Social.

Finalment, vam tancar la sessió visitant el Recinte de Can Batlló , on hi té la seu Coòpolis, l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona, on es va realitzar una dinàmica participativa per compartir les sensacions i aprenentatges adquirits al llarg d’aquesta immersió dins l’ecosistema cooperatiu de Sants.

L’objectiu de la ruta era apropar el món cooperatiu als i les joves, per plantejar-se’l com una alternativa econòmica al model capitalista i conèixer com es desplega i articula la base social i territorial d’aquest model econòmic al territori.

Si sou d’un centre educatiu i esteu interessades en aquest tipus d’activitats, us animem a posar-vos en contacte amb nosaltres!