Al BAM de les festes de la Mercè 2017 hi haurà un espai de trobada entre cultura i economia solidària

10 de setembre de 2017

A les Festes de la Mercè d’aquest any hi haurà per primera vegada un espai de connexió entre música i economia solidària, dins el BAM (Barcelona Acció Musical); amb el qual col·laborarem des de Coòpolis.

Els dies 22 i 23 a la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació s’hi ubicarà l’espai BAM – Cultura Viva, una iniciativa que té per objectiu de generar una altra manera de pensar i fer possibles espais musicals a la ciutat. Un punt de trobada i experimentació per donar suport i visibilitat al teixit musical de base, tant en l’àmbit artístic i organitzatiu com dels processos d’innovació socioeconòmica en l’ecosistema cultural. Entre d’altres, es volen atendre els punts de connexió entre música i economia social i solidària, i plantejar les noves formes d’entendre la relació entre música i comunitats.

Per bastir aquest programa musical i d’activitats, Fabra i Coats ha obert una convocatòria de propostes artístiques que té en compte l’interès artístic i la motivació per a participar en un espai d’aquest tipus; així com la relació amb l’economia solidària, arrelament territorial i comunitari, formes d’organització; etc…

Coòpolis participà de l’espai d’activitats i reflexió per tal d’apropar l’economia cooperativa a l’àmbit de la cultura; mirant de generar propostes concretes d’acció.

L’espai és una proposta de Cultura Viva (programa de l’Institut de Cultura de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i Fabra i Coats) i el Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum, en la qual participen els col·lectius Ateneu l’Harmonia, l’Afluent, The Good Good, Quesoni, Koitton Club, Coòpolis, Indigestió, Xarxa d’Economia Solidària i representants dels projectes musicals residents a Fabra i Coats.