La primera setmana de maig s’inaugura la seu social de Coòpolis, l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona, al complex veïnal Can Batlló.

27 d'abril de 2017

El dimecres 3 de maig a les 11.30h es celebrarà l’acte oficial de presentació, pel qual es comptarà amb la presència de representants de les diferents institucions que donen suport al projecte: la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa; el director general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa, Josep Vidal; el Comissionat d’Economia Cooperativa, Social, Solidària i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Via; el primer tinent d’alcalde Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello.

Coòpolis, forma part de la xarxa d’Ateneus Cooperatius impulsada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través del programa AraCoop a finals del 2016. Els Ateneus Cooperatius són espais de trobada, coordinació, aprenentatge i discussió, cooperació i transformació social amb uns principis comuns: justícia social, democràcia directa, deliberativa i participativa, decreixement i sostenibilitat, equitat i solidaritat. Es tracta d’un projecte estratègic i d’una aposta clara per impulsar l’economia social i cooperativa a territori.

A la nau s’ha instal·lat un cubicle de treball i compta amb una zona d’atenció personalitzada, un espai expositiu, uns espais de descans i diferents mòduls de treball i de reunions. Per la construcció dels elements de fusta s’ha comptat amb el treball de la Fusteria Col·lectiva de Can Batlló.

L’espai que ara s’inaugura, al Bloc 8 es tracta d’una primera fase del desplegament del projecte, i consisteix en la seva materialització en una realitat física, visibilitzant així el nou equipament. Des d’aquest espai es garantirà un horari d’atenció al públic i es desenvoluparan periòdica i regularment les activitats de formació, acompanyament i difusió de l’Economia Social, Solidària i Cooperativa a la ciutat de Barcelona. L’espai servirà també com a oficina de promoció del propi projecte, que es seguirà desenvolupant amb previsió d’acabar ocupant el Bloc 4 del recinte.

Durant la primera setmana de maig, a banda de l’acte institucional, es celebrarà també una festa d’inauguració popular de l’espai (el divendres 5, a les 18.30h, amb un brindis de celebració), i es participarà dels actes de la Primavera Cooperativa, que tindran lloc durant el dissabte 6 de maig a la Plaça Bonet i Muixí del barri de Sants, al llarg de tota la jornada.